Magyar Falu Program MFP ÖTIF/2024


Projekt: Magyar Falu Program MFP ÖTIF/2024

Projekt azonosító: 3507326943

Támogatási összeg:  4.849.652,- Ft

Támogatás intenzitás: 100%

Projekt címe: Kerítés részleges cseréje a felgyői temetőben II. ütem

Projekt rövid összefoglalója: Felgyő község köztemetőjét körülvevő kerítés, régi megrongálódott részének bontása és cseréje A Projekt műszaki-szakmai tartalmának, eredményeinek, hatásainak,

Részletes bemutatása: Felgyő Község területén kialakított köztemető fenntartója a tulajdonos Önkormányzat, aki kötelező feladat ellátás keretében nyújtja a szolgáltatást. A Temető létesítésekor emelt kerítés részleges cseréje megkezdődött, a bekötő úttal párhuzamos szakasz teljes cseréjével, jelen támogatásból a két oldalsó határoló kerítés szakasz teljes cseréje történt meg.

A munka során cserére került a mára már több helyen megrongálódott és a kezeletlen növényzet által benőtt kerítésszakasz, melynek a javítása nem megoldható, költséghatékonyan elvégzett cseréje jelentős előrelépést jelentett a  temető komplex fejlesztésében. Önkormányzatunk az elmúlt időszakban megoldott a hullahűtést, megépítette az urnafalat, felújította a ravatalozó épületét. Új parkolók kerültek kialakításra. A rendezett temetőben a kerítés megújítással egy összetett beruházás sorozat teljesedik ki. Ezzel is megteremtve a temetői szolgáltatások színvonalának emelését és hozzájárulva a temetőbe látogatás körülményeinek javításához.